Därför är vägen till Gud öppnad

Därför är vägen till Gud öppnad

Det var Jesus som öppnade vägen till Gud. Så står det i Hebr. 10:19-20. Det var uppfyllelsen av vad Gud lovat. ”Allt kommer från Gud, som har försonat oss med sig själv genom Kristus” (2 Kor. 5:18).

Genom Kristus. Det är det som är svaret. Jesus dog och uppstod för att öppna vägen till Gud. Jesus säger i Joh. 14:6: ”Ingen kommer till Fadern utom genom mig.” Detta faktum ändras inte oavsett vad som påstås.

Det största beviset på Guds kärlek var: ”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv” (Joh. 3:16).

Vägen är öppnad. Allt är klart. Kristus behöver inte, och kan inte, offras flera gånger. Han utropade på korset: ”Det är fullbordat” (Joh. 19:30). Det var för vår skull. Det var dina och mina synder han bar. I Rom. 3:32 står det: “Alla har syndat och saknar härligheten från Gud.”

Ingen är undantagen. Alla behöver ta emot Guds nåd. I följande vers läser vi: ”… de förklaras rättfärdiga som en gåva, av hans nåd, därför att de är friköpta av Kristus Jesus.” Det kan inte bli bättre. Rättfärdig av nåd. En fri gåva från Gud genom tron på Jesus Kristus.

Det finns bara två vägar och det finns bara två mål. Det är här och nu vi väljer. Tro budskapet om Jesus och ta emot Guds gåva nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *