Gud möter Dig där Du är

Alla behöver gemenskap med Gud. Och Gud vill möta dig. I Bibeln står det: ”Herren blickar ner från himlen över människors barn för att se om det finns någon som förstår, någon som söker Gud” (Psaltaren 14:2). Det står också: ”Om du söker honom låter han sig finnas av dig” (1 Krönikeboken 28:9).

Utbudet av hjälp att finna sinnesfrid och mening med livet är stort. Men när vi läser i Bibeln ser vi att vägen är en. Det är Jesus som säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet”. Och så fortsätter han: ”Ingen kommer till Fadern utom genom mig” (Johannes evangelium 14:6).

Det finns ingen plats, där du inte kan nå Gud. ”Herren är nära alla som ropar till honom, alla som ropar till honom i sanning”, står det i Psaltaren 145:18. Det finns ingen särskild plats du behöver uppsöka för att han ska höra dig. Han är inte långt borta ifrån någon av oss, står det i Apostlagärningarna 17:27.

Gudsrelationen är mellan dig och Gud. Den går inte via någon annan eller något annat. Det är lätt att man blandar ihop det här. Många vill kanalisera mötet med Gud genom något eller någon. Men kontakten med Gud är direkt mellan dig och honom. När du vänder dig till Gud svarar han. Jesus sa: ”För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar ska dörren öppnas” (Matteus evangelium 7:8). Gud älskar dig och i 1 Timotheosbrevet 2:4 står det att Gud vill att alla ska bli frälsta. Det var därför han sände sin Son, Jesus Kristus, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv, står det i Johannes evangelium 3:16.

Gud har en plan för ditt liv. Han söker dig. Han vill dig väl. Jesus jämför Guds omsorg om var och en med en person som äger får: ”Om någon har hundra får och ett av dem kommer bort, lämnar han då inte de nittionio i bergen och går ut och letar efter det som gick vilse? Och om han finner det, jag säger er sanningen: Han gläder sig mer över det fåret än över de nittionio som aldrig gick vilse. På samma sätt är det inte er himmelske Fars vilja att någon enda av dessa små ska gå förlorad” (Matteus evangelium 18:12-14). Det talar om Guds kärlek till den enskilda människan.

Ditt liv är värdefullt. Det finns hopp och det finns en framtid. Ja, det finns evigt liv. Ta emot Guds nåd till frälsning. Löftet i Bibeln gäller dig: ”Var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst” (Romarbrevet 10:13).

Gunnar Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *