Det finns en mening med just Ditt liv

Det finns en Gud som har skapat allt och som vill att alla människor ska bli frälsta.

I Bibeln står också att Gud älskade världen och att han därför utgav sin Son, Jesus Kristus, ”för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv” (Johannes evangelium 3:16).

Livet är inte en slump. Vi är utvalda av Gud före världens skapelse, står det i Efesierbrevet 1:4. På annan plats i den här tidningen (”Skapad till Guds avbild”, sid. 10-13) kan du läsa om att Gud hade en plan för oss redan innan vi var födda.

Jesus använder liknelsen om det förlorade fåret som dess ägare går för att söka rätt på. Han lämnar de nittionio andra för att finna detta enda som gått vilse. Så är Guds kärlek. Gud bryr sig om varje enskild individ. I Psaltaren 14.2 står det: ”Herren blickar ner från himlen över människors barn för att se om det finns någon som förstår, någon som sökerGud.” Och i Apostlagärningarna 17:27 står det att han är inte långt borta från någon enda av oss.

I Uppenbarelseboken 1:5 läser vi om Jesus: ”Han som älskar oss och har löst oss från våra synder med sitt blod”. Det betyder att vi är fria från synden. Den finns inte kvar! Den är borttagen. I Kolosserbrevet 2:13 står det: ”Han har förlåtit oss alla överträdelser.” Det finns inget att tillägga. Det Jesus har gjort är klart. Det gäller oss alla och det gäller Dig. Därför är du fri från all skuld. En har offrat sitt liv för att du skulle få leva och för att du skulle få ha ett liv i frihet, förlåten och försonad med Gud.

Hur upplever man det här? Genom att tro och ta emot Guds gåva. Löftet Bibeln ger är: ”Åt alla som tog emot honom (Jesus) gav han rätten att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn” (Johannes evangelium 1:12). Det är en direkt kontakt som sker mellan dig och Gud. Just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *