Tro på Jesus!

Ja det är uppmaningen till varje människa. Det är Guds budskap till oss för att vi ska bli frälsta och få evigt liv. I Johannes evangelium 6:40 läser vi vad Jesus säger: ”Ja, detta är min Fars vilja: att var och en som ser Sonen och tror på honom ska ha evigt liv, och jag ska låta honom uppstå på den yttersta dagen.” Det ges ingen annan väg. Jesus sa: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig” (Johannes evangelium 14:6). Och han fortsätter i följande vers: ”Har ni lärt känna mig, ska ni också lära känna min Far.”

Tänk att allt är klart. Frälsning, försoning, evigt liv. En har offrat sig själv en gång för alla – Jesus. Det finns många meningar om hur man finner sinnesfrid och mening med livet och hur man gör för att nå dessa mål. Bibelns budskap är helt enkelt: tro på Jesus! Tron är inte kopplad till meditation och koncentration, inte heller till övningar, offer eller andra insatser. Det handlar om att ta emot Guds gåva. Gud har sänt sin Son, Jesus Kristus, till försoning för våra synder. I Uppenbarelseboken 1:5 står det om Jesus: ”Han som älskar oss och har löst oss från våra synder med sitt blod”. Och i Kolosserbrevet 2:13: ”Han har förlåtit oss alla överträdelser”.

I en av Bibelns mest kända verser, Johannes evangelium 3:16, står det: ”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv”. Här är Guds frälsningsplan sammanfattad. Den talar om Guds kärlek, om tron och evigt liv.

När folket vid ett tillfälle frågade Jesus vad de skulle göra för att utföra Guds verk, svarade han: ”Detta är Guds verk: att ni tror på den som han har sänt” (Johannes evangelium 6:29). Samma svar gav Paulus till fångvaktaren som frågade vad han skulle göra för att bli frälst: ”Tro på Herren Jesus så blir du frälst” (Apostlagärningarna 16:31).

De egna gärningarnas tid är förbi. Guds beslut var att ”frälsa dem som tror” (1 Korintierbrevet 1:21). Tro det budskapet. Det är din räddning för både tiden och evigheten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *