Låt ditt rike komma

Låt ditt rike komma

Rubriken är hämtad från den bön Jesus lärde oss be i Matt. 6:10. I Rom. 8:26 kan vi läsa: ”Vi vet inte vad vi borde be om, men Anden själv vädjar för oss med suckar utan ord”. I 1 Joh. 5:14 står det: ”om vi ber om något efter hans vilja så hör han oss.” Därför är det viktigt att ta reda på vad vi ska be om och be för. För i Job 35:13 läser vi: ”Gud hör inte på tomma böner, den Allsmäktige bryr sig inte om det”. I Matt. 6:5 ser vi vad Jesus säger om hycklarnas sätt att be. Hur var det? Jo, de älskade att stå i gathörnen och be för att synas inför människor. Sedan fortsatte han: ”När du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr…” På denna uppmaning följde också löftet: ”Då ska din Far, som ser i det fördolda, belöna dig”.

Världen är på väg mot sin undergång. Inte många vill inse det. Men Bibelns förutsägelser är vad som gäller. Där står: ”Himmel och jord ska förgå, men mina ord ska aldrig förgå” (Matt. 24:35).

Det är lätt att dras med i vad som rör sig i tiden. Men när det kommer till vad vi ska be för så finner vi inte det i vad världen bekymrar sig för. Det finner vi i vad som är Guds vilja. Därför är det viktigt att ta reda på den. Det är då vi kan förvänta oss bönesvar.

Det är inte givet att det är antalet bedjare som är avgörande utan om bönen är i överensstämmelse med Guds vilja. I Jak. 5:16 står det att den rättfärdiges bön har stor kraft. Om bönen är enligt Guds vilja får man inte veta genom information och kunskap, utan genom att vara ledd av den helige Ande.

Framtidsvisionen för en kristen är inte densamma som för världen. Det är inte nationella och politiska förändringar som är det viktigaste utan att Guds rike ska utbredas. Det är ett andligt skeende. Det handlar om Guds plan, om frälsning och evig liv. Låt oss därför be: Låt ditt rike komma.

G.N.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *